Intrebati de facilitati inainte sa inchiriati

Stiti dinainte ce veti primi (Micul dejun? Un lift? Aer conditionat?)

Exista multe apartamente inchiriate in regim hotelier in Timisoara, insa nu toate sunt in starea cea mai buna. Unele sunt mai vechi, situate in blocuri ridicate cu mai mult timp in urma. Baile, si dusurile mai ales, sunt sensibil mai mici. Intrucat cladirile sunt mai vechi, in multe situatii nu puteti folosi liftul, ci numai scarile. Iar multe nu au dotari cu aer conditionat, asadar nu reprezinta o dotare pentru fiecare apartament. Deci, inainte de a face o rezervare, e bine sa verificati mereu lista cu facilitatile disponibile ca sa vedeti ce va este oferit.

Cu privire la micul dejun, acesta nu este oferit de catre majoritatea apartamentelor – macar nu in intelesul micului dejun gatit, ca de obicei, in fiecare dimineata. Majoritatea apartamentelor ar putea, in situatia cea mai buna, sa aiba cateva elemente pentru pregatirea micului dejun, de exemplu: fructe, oua si lapte, undeva, in frigider. Daca acestea nu exista, puteti gasi in apropiere o piata, de unde puteti sa alegeti ceva de mancat ori ca sa pregatiti ceva de mancat. Mereu veti putea intreba asta inaintea ajungerii la apartament (sau de a-l rezerva).

Amintiti-va: fotografiile verificate nu reflecta neaparat realitatea!

Diverse pagini de Internet pentru intermedierea acestui tip de unitati de cazare prezinta niste fotografii „verificate” ale diverselor apartamente care se inchiriaza in orasul de pe Bega. Si nu sunt putini clientii care, in cautarea celui mai bun apartament de inchiriat, pun fotografiile pe primul loc in luarea deciziilor. Insa imaginile verificate dovedesc doar faptul ca un fotograf care a fost trimis de catre companie a facut o vizita apartamentului si l-a fotografiat. Desigur, beneficiul este ca veti putea fi sigur de un lucru: ca fotografiile facute sunt unele reale. Tineti cont insa de faptul ca ele sunt facute de catre un fotograf profesionist, care stie si poate face ca un apartament sa fie mai prezentabil, mai atractiv, ceva mai mare ori mai luminos decat s-ar vedea in niste fotografii facute de proprietar cu propriul telefon mobil.

Sa nu ezitati a cere doar sederea pentru o noapte, ori un discount – in caz in care stati mai multa vreme

Zvonul ca nu puteti inchiria un apartament decat daca stati minimum o saptamana, reprezinta o conceptie complet gresita. Unele apartamente pot sa aiba unele sejururi de minimum 3 nopti, multe altele permitand sa stati indiferent cat de putin, fie si numai o singura noapte. Firma noastra nu impune un numar minim de nopti.

Presupunand ca vedeti o proprietate care are conditia unui sejur de minimum X zile/nopti, ce nu ar fi foarte convenabil pentru dumneavoastra, intrebati oricum. Mai ales daca este o perioada de extrasezon, proprietarul ar putea decide ca este mai rentabil sa fie flexibil in solicitari…
Daca planuiti sa locuiti pentru o perioada mai mare de 3 zile, intrebati-l pe proprietar despre posibilitatea vreunui discount – cand il contactati mai intai. Desi apartamentul este oferit in regim hotelier, proprietarul ar putea sa ofere o reducere in valoare de 10% pentru o saptamana ori chiar mai mult, spre exemplu, dar nu intotdeauna este cazul. Procedand astfel veti putea vedea daca reusiti sa obtineti un pret ceva mai coborat.

E bine sa profitati de cunostintele locale

Stand intr-un apartament inchiriat pe termen redus inseamna ca nu beneficiati de serviciul de receptie. Insa ce aveti este, zicem noi, si mai bine: aveti o linie directa catre un localnic real. In majoritatea situatiilor, proprietarul apartamentului va putea oferi o lista de informatii si sugestii despre restaurante, magazine ori alte atractii aflate in apropierea apartamentului. In caz contrar, cereti una. Iata unul dintre avantajele cele mai bune ale inchirierii in regim hotelier a unui apartament.

Este bine sa intrebati despre animalele domestice, despre fumat si despre copiii mici

Daca aveti alaturi de dumneavoastra in calatorie copii, sau animale de companie, intrebati proprietarul pentru a fi siguri ca veti obtine locurile de cazare potrivite. In majoritatea apartamentelor, copiii mici nu reprezinta o problema, insa ele pot sa apara in cazul cand stati in gazda. In general, apartamentele au tendinta sa fie oferite pentru nefumatori, dar e bine sa intrebati, pentru mai multa siguranta. Majoritatea firmelor care ofera apartamente spre inchiriere in regim hotelier in Timisoara nu vor accepta animalele de companie, insa, din nou, e indicat sa intrebati clar atunci cand rezervati locatia si sa fiti siguri ca va va fi, cel mai probabil, ceruta si o oarecare garantie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *